Bij edibo is oog hebben voor alles en iedereen essentieel. Onze challenger Jérôme Patigny belichaamt dit perfect. Als veelzijdig technisch directeur bij edibosud zet hij dagelijks zijn uitgebreide ervaring in om zijn teams te ondersteunen. Zijn belangrijkste doel: een hechte groep creëren die tegelijkertijd aanvoelt als een tweede familie.

Focus op het totaalplaatje

Binnen zijn huidige rol als technisch directeur is Jérôme verantwoordelijk voor het toezicht op de project- en werfleidingteams. Hij fungeert tegelijkertijd als back-up voor zijn collega’s en bezoekt regelmatig de werven om hen maximaal te ondersteunen met zijn ervaring en brede visie.

“Geen enkele dag is dezelfde. Als ik mijn werk toch in grote lijnen zou moeten samenvatten, bestaat de eerste fase uit het voorbereiden van projecten, het samenstellen van het perfecte team en het plannen van alle deadlines.”

“Daarnaast houd ik toezicht op de uitvoering, ondersteun ik het team op locatie en luister ik naar al hun vragen. Tot slot sta ik in voor de eindevaluatie van het project. Ik bekijk ieders prestaties, bewaak de budgettaire eindbalans en stel – waar nodig – verbeterpunten voor. Het is een veelzijdige functie die iedere dag opnieuw veel precisie en ondersteuning vraagt.”

Van burgerlijk ingenieur tot constructive challenger

Jérôme is bouwkundig ingenieur van opleiding en werd als projectleider aangeworven door edibosud, toen nog een kleine kmo in Waver.

“Ik hoorde dat het moederbedrijf in Lommel gevestigd was en er ongeveer honderd mensen werkten. Op dat moment wilde ik vooral heel graag werken bij een kleine organisatie waar er nog veel op en uit te bouwen viel.”

“Van zodra ik bij edibosud arriveerde, wist ik meteen dat ik geen nummer zou worden. Werken in een familiale omgeving, waar mensen elkaar kennen en elkaar met de voornaam aanspreken, zoiets maakt voor mij echt het verschil én motiveert me bovendien enorm!”

"Werken in een familiale omgeving, waar mensen elkaar kennen en elkaar met de voornaam aanspreken, zoiets maakt voor mij echt het verschil én motiveert me bovendien enorm!"

Mooie herinneringen uit het verleden

Al meer dan tien jaar werkt Jérôme intussen bij edibosud. Na een eerste periode als projectleider groeide hij intern door tot stabiliteitsingenieur. In de rol van projectleider herinnert hij zich vooral het project in Erpent voor ramen- en deurenfabrikant Fermalux.

“Dit project, met een vrij complex ontwerp en een zeer technische en unieke structuur – alsof het een project van architect Calatrava betrof – bleek een grote uitdaging. Alsof we met een legpuzzel bezig waren met allesbehalve standaard puzzelstukjes. Het bleek zelfs zo complex dat ik een week op locatie bleef om het tempo erin te houden en om de impact op het budget zoveel mogelijk te beperken.”

“Als stabiliteitsingenieur liet de FILAO-fabriek in Couillet, gekend voor de verwerking van plastic flessen, de grootste indruk op mij na. Het is ook mijn grootste stabiliteitsproject tot nog toe geweest. Ik kon toen rekenen op de geweldige hulp van mijn vier ingenieurscollega’s in Lommel. Elk van hen kwam me een handje helpen en dat zorgde voor een stevige motivatieboost.”

“Vandaag ben ik vooral geïnteresseerd in projecten waar onze talenten zich in kunnen uitleven. Ik doe altijd mijn uiterste best om ervoor te zorgen dat onze teams zo goed mogelijk in synergie kunnen samenwerken. Dat kan alleen maar in een open cultuur zoals we die hier bij edibo(sud) hebben.”

Op naar een steeds hechter team

Het belangrijkste doel voor Jérôme? Zijn team verder laten ontwikkelen en processen verbeteren, zodat we bij edibosud met zijn allen sneller en beter kunnen werken in een gezonde en goede sfeer. “Ik wil het team maximaal laten groeien en iedereen zo dicht mogelijk bij elkaar brengen. Het doel is om een hecht team uit te bouwen dat aanvoelt als een tweede familie.”

"Als stabiliteitsingenieur liet de FILAO-fabriek in Couillet de grootste indruk op mij na. Het is ook mijn grootste stabiliteitsproject tot nog toe geweest."

Familie op de eerste plaats en terug naar de sport

Na de werkuren brengt Jérôme graag tijd door met zijn gezin in de natuur en hoewel hij volop van deze mooie uitdaging geniet, wil hij toch ook graag opnieuw gaan sporten.

“Het is de hoogste tijd om de loopschoenen terug aan te trekken. Mijn drie broers zijn namelijk een voor een marathonlopers. Aangezien ik altijd sneller heb gelopen dan hen is het tijd om me te herpakken, want ze halen me stilaan in (lacht).”

Op zoek naar een stimulerende job in de bouw?

Als jij degene bent die de uitdagingen ziet én opzoekt in de bouwsector, dan ben jij ongetwijfeld iemand die een groot deel van ons DNA deelt. Ben je ook nog eens op zoek naar een job met veel groeimogelijkheden? Dan raden we je zeker aan om eens naar de edibo-vacaturepagina te gaan. Of laat spontaan van je horen. Word jij onze nieuwste constructive challenger?