Bij edibo bouwen we al meer dan 40 jaar hoogwaardige industriehallen en dat over de meest uiteenlopende sectoren heen. Van food tot farma en van logistiek tot petrochemie: wij zorgen voor een sterk onderbouwd verloop van uw project. Te beginnen bij een correct en open prijsvoorstel op basis van een nietsontziende voorbereiding. Hoe we dat doen? 

1. In bouwteam of via aanbesteding?

Een van de grootste sterktes van edibo is onze flexibele aanpak. Meer dan vier decennia vol vruchtbare samenwerkingen en uitdagende projecten hebben ons gevormd tot de industriebouwer die we vandaag zijn: een ruimdenkende bouwpartner die vlot schakelt wanneer nodig.

Wenst u in bouwteam te werken en ons al vroeg in bad te trekken samen met uw architect? Of stappen we samen in een klassiek aanbestedingstraject? Wij enten ons probleemloos op de voorgelegde procedure. Ongeacht de samenwerkingsvorm: wij beschouwen ieder project als maatwerk. Van een standaardaanpak is er bij edibo dus nooit sprake.

2. Onze interne ingenieurs haten verrassingen (net zoals u)

Een van de meest onzekere factoren in het bouwbudget, zijn de grond- en funderingswerken:

  • Is de bodem van het te bebouwen perceel mogelijk verontreinigd?
  • Indien zo, welke impact heeft dat dan op de kostprijs?
  • Hoeveel afvoer en aanvoer van grond zal er nodig zijn?
  • Heeft de ondergrond voldoende draagkracht?
  • Is het interessant om de ondergrond te kalken?
  • Welk type fundering dienen we aan te brengen op basis van de toestand van de ondergrond?
  • Zijn er diepfunderingen noodzakelijk? Indien zo, welk type fundering is de juiste keuze voor het project in kwestie?
  • Welke impact heeft dit op de benodigde overspanningen?

Gezien de grote oppervlaktes die doorgaans aan de orde zijn bij industriebouw – zo ook bij de bouw van een industriehal – zijn dit cruciale vragen. Vragen die nood hebben aan een onderbouwd antwoord, om zo te komen tot een realistische en geoptimaliseerde budgettering.

Dankzij de expertise van onze interne stabiliteitsdienst en landmeter bepalen we op een zeer nauwkeurige manier – en dat al in een vroeg stadium – welke richting de kostprijs van uw project uitgaat.

bouw industriehal logistics capital partners bilzen belgië
Wenst u voor de bouw van uw industriehal in bouwteam te werken en ons al vroeg in bad te trekken samen met uw architect? Of stappen we samen in een klassiek aanbestedingstraject? Wij enten ons probleemloos op de voorgelegde procedure.

3. Onze ervaring maakt het cruciale verschil

Onderschat het niet: meer dan 40 jaar bouwervaring heeft geleid tot een uniek DNA, dat van de constructive challengers. Een DNA dat bovendien nog dagelijks evolueert en tot nieuwe inzichten leidt, mede dankzij een brede expertise over tal van sectoren heen.

In de praktijk betekent dit dat u bij edibo enkel in aanraking komt met de meest ervaren bouwprofessionals, zowel op als naast de werf. Van onze project- en werfleiders die ieder detail van uw bouwproject nauwlettend opvolgen tot onze calculatoren die u een duidelijke, open offerte presenteren, zonder verborgen posten.

Heeft u de bouw van een industriehal op de planning staan?

In dat geval nodigen wij u uit om op zijn minst al eens kennis te komen maken met edibo. Zo kunt u met uw eigen ogen zien wat constructive challenging inhoudt en op welke manier we van uw project een referentiebouwwerk kunnen maken.

Contacteer ons voor een vrijblijvende kennismaking en vergeet in tussentijd niet om een kijkje te nemen naar onze eerdere realisaties.