Komaf maken met de traditionele ad hoc veiligheidsdagen en investeren in een opleidingsdag op maat van de doelgroep. Dat is het opzet achter onze edibo Academy, dat een succesvol eerste jaar achter de rug heeft. Na onze arbeiders bouw was het in oktober de beurt aan onze arbeiders atelier om te verzamelen voor een goedgevulde, maar interessante dag vol tips en tricks. 

edibo Academy?

Flexibiliteit en performantie vormen de twee hoofdpijlers binnen het edibo HR-beleid. Om tot betere resultaten te komen, dient ieder apart individu zich maximaal te kunnen ontwikkelen. Met de invoering van edibo Academy dienden we een stevige kwaliteitsinjectie toe aan het bestaande opleidingsaanbod.

Het opzet: gerichte theoretische én praktische bijscholingen aanbieden op maat van het doelpubliek. Onze arbeiders bouw, atelier en magazijn komen in verschillende groepjes samen op locatie, waar ze gedurende de hele dag sessies volgen, aangeboden door collega’s of door externe partners. Anders is het voor onze bediendencollega’s: zij kunnen tweemaandelijks een tweetal uurtjes deelnemen aan een edibo academy.

Van heftruckopleidingen tot ergonomietips

Aan de meest recente edibo Academy in oktober namen zowel onze machinebedienaars, samenstellers, lassers, plooiers als schilders uit het atelier deel. Afhankelijk van hun exacte functie, kregen ze een aanbod op maat voorgeschoteld waarmee ze die dag aan de slag gingen.

Zo kregen onze lassers een opfrissingscursus over de verschillende instellingen van de lastoestellen. Ze kregen ook de kans om hun opgedane kennis op proefstukken los te laten en om meteen hun nieuwe lascertificaten te behalen.

Aan de meest recente edibo Academy in oktober namen zowel onze machinebedienaars, samenstellers, lassers, plooiers als schilders uit het atelier deel.

Voor onze plooiers lieten we een mock-up bouwen, zodat we in detail konden tonen aan welke kwaliteitsvereisten het afgeleverde plooiwerk altijd dient te voldoen. Daarnaast stonden er onder meer heftruckopleidingen op het programma, gingen we dieper in op het aspect ‘orde en netheid’ en gaven we een initiatie over veilig met de rolbrug werken aan onze anderstalige medewerkers.

Overkoepelend kreeg iedereen nog een opleiding met tips en tricks rond ergonomie bij het lassen of het manueel hanteren van lasten en wierpen we samen een blik op hoe iedereen zijn digitale personeelsdossier kan consulteren. Ook bespraken we samen een aantal verbeteringsacties op vlak van communicatie.

Nieuwe afspraak volgend jaar, want dan is het opnieuw de beurt aan onze arbeiders bouw om aan te sluiten voor een nieuwe editie van edibo Academy.

Samenwerken met een industriële bouwpartner die helemaal mee is én blijft?

Als industriële bouwpartner met meer dan 40 jaar ervaring op de teller weten we dat het geen optie is om stil te blijven staan. Daarom zijn we intern voortdurend op zoek naar groei en verbetering.

Dankzij initiatieven zoals onze edibo Academy kunt u als bouwpartner er zeker van zijn dat er achter uw project een team staat dat zowel in theorie als in de praktijk de hoogste kwaliteit levert. Hoe dat er binnen een concrete samenwerking uitziet? Vraag een afspraak aan en we vertellen u er graag alles over. Bekijk in tussentijd ook zeker even onze realisaties.