edibo, hoofdaannemer industriële gebouwen klasse 7, met vestigingen in Lommel, Fernelmont, Eindhoven en Heusden-Zolder, schrijft aan haar toekomstverhaal “edibo 2025”.

Hierin worden de aandelen herverdeeld en wordt overgegaan van 5 aandeelhouders naar 3, waardoor de continuïteit voor de toekomst verzekerd wordt. Danny Ulenaers, Jo Boonen en Dirk Paerewyck nemen de aandelen over, met elk 33,3% en ieders verantwoordelijkheid: Danny is verantwoordelijk voor de uitvoering, interne klantenrelaties en de algemene organisatie; Jo voor de verkoop, marketing, externe klantenrelaties en netwerking; en Dirk tenslotte draagt de verantwoordelijkheid over de Waalse vestiging edibosud. Zij worden ondersteund door een dynamisch management team, een vernieuwde structuur met een stabiele mix van ervaren én jongdenkende, bouwtechnische profielen en door hun huisbankier qua kapitaal.

Herman Swings en Thierry Vanhelden stappen uit de aandelen: Herman blijft aan boord als zelfstandig consultant, Thierry koos ervoor de organisatie te verlaten. “We wensen hen te bedanken voor hun jarenlange bijdrage aan de groei van edibo tot waar we op vandaag staan”, aldus de voortzettende aandeelhouders.

Edibo werd 40 jaar geleden opgericht door wijlen Theo Custers, en na een Management-Buy-Out door de 5 hierboven vernoemde aandeelhouders, groeide het bedrijf uit tot op heden een organisatie van 130 medewerkers en een omzet van +/- 60M€, een verdubbeling ten opzichte van 2007, het jaar van de MBO. In tussentijd bouwde men mooie referenties voor o.a. D’Ieteren, Essers, Katoennatie, Aveve, AB Inbev, Carglass, BMW, Porsche, en dit in diverse sectoren, automobiel, logistiek, productie, voeding en pharma. In deze markten positioneert edibo zich, mede met haar ISO- en VCA-certificaten, als een betrouwbare partner die complexe projecten aankan, en hierin flexibel en meedenkend is, vervat onder het motto ‘samenwerking op maat’. Doordat alle competenties maximaal in huis aanwezig zijn (eigen staalatelier, eigen studiedienst, eigen landmeter), kan men deze wendbaarheid en complexiteit zonder zorgen garanderen aan haar klanten. In de toekomst wil edibo deze positionering verder uitbouwen in nieuwe markten, met ook uiteraard haar huidige klanten te blijven bedienen. Hierin wil men de synergie met haar eigen funderings- en metselbedrijf maximaal benutten . Daarnaast wil edibo, met het opzetten van haar ‘edibo academy’, investeren in de verdere ontwikkeling van haar mensen, zowel op gebied van technische performantie als op gebied van menselijke soft skills. En dit alles in een kader waarin het welzijn van alle collega’s centraal staat.

Alle teams zijn er klaar voor en de positieve drive is voelbaar!

Bespreek mijn project