Al sinds 1991 werken edibo en het Nederlandse Huijbregts Groep structureel samen voor de uitbouw van hun industriële site in Helmond. Dat samenwerken mag u trouwens zeer letterlijk nemen. Intussen hebben we al meer dan tien projecten in bouwteam afgerond. Het is dan ook een partnership waar we enorm trots op zijn. Een mening die deze traditierijke internationale marktleider in de wereld der poedermengsels én familiebedrijf anno 2024 nog steeds deelt.

“De snelheid van edibo heeft ons overtuigd”

edibo verscheen intussen meer dan dertig jaar geleden op de radar van Huijbregts Groep. Het was toenmalig eigenaar Frans Huijbregts, tweede generatie aan het roer van het familiebedrijf, die ons de allereerste opdracht toewees. Toen nog met wijlen edibo-stichter Theo Custers aan het hoofd.

“Zij waren aan zet voor de bouw van vier industriehallen en hadden daarvoor niet al te veel tijd. Maar ze bewezen meteen hun waarde. Hun snelheid van werken was een sterk signaal om een partnership op lange termijn te overwegen.”

Maar ook op andere vlakken vonden beide partijen elkaar snel. “In Nederland hadden we op dat moment een heel gesloten aanbestedingssysteem met veel individuele verantwoordelijkheden. Van samenwerken was amper sprake. Daar konden wij ons nooit in vinden. Met edibo hebben we het vanaf dag één anders aangepakt, als bouwteam: open communiceren, durven zeggen waar het op staat en vooral samen naar oplossingen zoeken.”

team huijbregts groep
Dat de nieuwe generatie bestuurders Theo’s cultuur wist te bewaren, heeft heel veel respect bij ons opgewekt. De openheid en creativiteit, maar ook het realisme en vooral het zoeken naar oplossingen en niet denken in problemen vinden we na al die jaren nog steeds in edibo terug.”

“Cultuur van edibo als familiebedrijf bleef gelukkig behouden”

“Het bleek de start van een mooie verstandhouding die intussen al meer dan dertig jaar en tien grote projecten voortduurt”, pikt Jos van Roij in. Hij stond – samen met zijn collega Erik van den Nieuwelaar – al die jaren telkens mee in voor de technische opvolging van de uitgevoerde werken. “Dat kan alleen maar als je twee partijen hebt die woord houden. Aan elke bouw mankeert wel wat en in elke samenwerking heb je mindere momenten, maar problemen los je samen op. Of je nu in een zakelijke relatie of in een huwelijk zit.”

“Natuurlijk verandert er over dertig jaar het een en ander”, gaat Frans Huijbregts verder. “Maar ook dan moet je blijven praten. Dat de nieuwe generatie bestuurders Theo’s cultuur wist te bewaren, heeft heel veel respect bij ons opgewekt. De openheid en creativiteit, maar ook het realisme en vooral het zoeken naar oplossingen en niet denken in problemen vinden we na al die jaren nog steeds in edibo terug.”

“Challenges op vlak van jobs en duurzaamheid”

Bij edibo geldt de leuze Challenging Buildings, maar wat zijn de huidige uitdagingen voor Huijbregts Groep? “Drie jaar geleden openden we een vestiging in Spanje. We sluiten niet uit dat er ook elders in Europa een nieuwe Huijbregts-site opduikt in de toekomst”, blikt Frans Huijbregts voorzichtig vooruit.

“Vandaag focussen we ons vooral op de jobmarkt, in het vinden van de juiste mensen in een vrij krappe arbeidsmarkt. Daarnaast blijven de geopolitieke toestand en klimaatverandering ons aan het denken zetten. Hoe vinden we een duurzame balans zodat we onze successen kunnen blijven voortzetten? Dat zijn onze grote challenges voor de nabije toekomst.”

Mooie partnerships kennen geen grenzen, toch?

Als u dezelfde mening bent toegedaan én u speelt met geweldige ideeën voor de bouw van uw volgend industrieel project, dan zijn wij ervan overtuigd dat we u fantastische diensten kunnen bewijzen.

Hoe wij dat precies kunnen waarmaken? Daar vertellen we u graag alles over tijdens een vrijblijvend gesprek. Geef ons zeker een seintje en we plannen snel een afspraak in. Neem intussen ook gerust even de tijd om een greep uit onze voorbije realisaties te bekijken.