De kwaliteitsverwachtingen voor staalconstructies binnen industriële bouwprojecten nemen toe, zeker in extra veeleisende sectoren zoals de petrochemie. Het kwaliteitssysteem van de staalproductie (FPC) en de continue monitoring hiervan vormen de basis om aan deze verwachtingen te voldoen. Bij edibo gaat een team van gemotiveerde, getalenteerde én gecertificeerde lassers met uw project aan de slag. Samen met hen staan wij garant voor een vijfvoudige kwaliteitscontrole van de laswerken.

Laswerken volgens het (kwaliteits)boekje

Met 15 zijn ze vandaag, het team van gecertificeerde lassers in het edibo-staalatelier in Lommel. Vanaf dag één leiden we hen op om hun werk met hun meest kritische blik te bekijken. Dit op basis van tot in detail uitgewerkte procedures.

Aan het hoofd van het team staat Hoofd Atelier Gerard Custers. Hij wordt bijgestaan door onze interne lasingenieur Jens Cannaerts. Die laatste is de auteur van onze kwaliteitsbijbel voor lassers én bovendien European Welding Engineer. Concreet betekent dit dat u bij edibo op de allerhoogste interne lasexpertise kunt rekenen. Ook voor projecten in hogere uitvoeringsklassen. Zonder dat u dus hiervoor beroep hoeft te doen op een externe specialist ter zake.

Dubbele internationale certificering

Met de ISO3834– en EN1090-certificeringen zijn we bij edibo respectievelijk sinds 2011 en 2014 in het bezit van internationale kwaliteitsbewijzen.

“Waar het ISO3834-kwaliteitslabel specifiek gericht is op het lasgebeuren, neemt EN1090 het volledige staalproductieproces in rekening”, legt Jens Cannaerts uit. “Van de aankoop van het staal tot het verwerken ervan. De combinatie van beide certificeringen maakt dat we de kwaliteit van onze procedures zwart op wit kunnen aantonen van de staalbestellingen tot de montage op de werf.”

Met de ISO3834- en EN1090-certificeringen zijn we bij edibo respectievelijk sinds 2011 en 2014 in het bezit van internationale kwaliteitsbewijzen.

Vijfvoudige kwaliteitscheck

Dat we deze certificeringen op zak hebben, betekent niet dat we bij de pakken blijven zitten. Integendeel, om de kwaliteit van de processen en van onze medewerkers in ons staalatelier te garanderen, bewaken we deze op vijf verschillende niveaus:

  1. Driejaarlijkse controle van onze gecertificeerde lassers door een externe partij
  2. Jaarlijkse controles en kalibraties van het materieel dat toegepast wordt voor de staalproductie (lastoestellen, zaagboorstraat,…).
  3. Jaarlijkse interne audits op het tegemoetkomen aan de ISO3834- en/of EN1090-certificeringen
  4. Tweejaarlijkse externe controle op ons intern kwaliteitshandboek en bijhorende procedures, op basis van een of meerdere uitgevoerde projecten.
  5. Dagelijkse kwaliteitscheck door de lassers zelf op basis van het kwaliteitshandboek en jaarlijkse interne opleidingen via de edibo Academy

Kijk gerust mee over onze schouder

Bij edibo mag u zeker zijn van laswerken volgens de absolute regels van de kunst. Zodat uw project is uitgerust met een staalconstructie die moeiteloos meerdere decennia overbrugt. Wij garanderen een meervoudige interne én externe kwaliteitscontrole, u kunt terecht bij een bouwpartner die alle staalkennis in huis heeft. U bent bovendien te allen tijde welkom om een finale kwaliteitscheck te komen doen.

Zit u graag met ons rond de tafel om uw project meer in de diepte te bespreken? Contacteer ons en neem intussen zeker de tijd om onze realisaties te bekijken over tal van sectoren heen.