“Getipt door mijn man”

Hoewel Kelly pas een aantal maanden bij ons werkt, heeft ze al laten zien een echte ‘constructive challenger’ te zijn. “Ik ben zelf naar edibo toegestapt. Ik heb lang als technisch administratief bediende gewerkt, maar was toen aan een nieuwe uitdaging. Mijn man heeft zelf ook 13 jaar geleden bij edibo gewerkt als monteur. Hij raadde me aan om zeker een poging te wagen en daar ben ik zeer blij om. Ik krijg hier veel vrijheid om mijn expertise te tonen.”

“Het is mijn taak om het digitale luik binnen onze bouwprocessen verder te helpen uitbouwen. Tot voor kort werkten we voornamelijk enkel met het softwarepakket Tekla. Dat programma is echt gemaakt voor staalbouw en focust zich meer op de structurele details van de gebouwen. Met Revit kunnen we nog meer technische details in onze digitale ontwerpen steken, tot 3D-renders toe.”

“In de praktijk betekent dit dat we meer BIM-gewijs kunnen samenwerken met andere aannemers omdat we een nauwkeuriger beeld krijgen van de te gebruiken materialen. Onze bouwheren en hun architecten krijgen een veel beter inzicht in hun toekomstige realisatie. En ook intern kunnen we onze processen nog beter op elkaar afstemmen, denk maar aan eventuele ontwerpaanpassingen die dienen te gebeuren door ons ingenieursteam.”

“Graag zoveel mogelijk werfbezoekjes”

Als Kelly één type project eruit moest kiezen waar ze het liefst aan werkt, dan zouden dat logistieke industriegebouwen zijn. “Opslagplaatsen met kantoorruimtes vind ik persoonlijk het meest aangenaam om aan te werken. Net omdat je iets meer vrijheid hebt in dergelijke projecten. De nadruk ligt op een optimale praktische invulling, maar toch zitten er ook esthetisch heel mooie realisaties tussen.”

“Als er een werf in de buurt is waar ik aan meewerk, rijd ik er af en toe voorbij om te kijken hoe het project opschiet. Ik heb ook aan de verantwoordelijke van de projecten gevraagd of ik nu en dan een werfbezoekje mag brengen. Daar valt zoveel uit te leren. En het is altijd leuk om een babbeltje te slaan met collega’s die je anders niet vaak ziet.”

“Het moeilijkste aan mijn job? De architectuur wordt er alsmaar slanker en strakker op, ook in de industriebouw. Toch zijn bepaalde wensen stabiliteitstechnisch niet altijd even haalbaar. Gelukkig kunnen we hier rekenen op een innovatieve en inventieve studiedienst om naar de geschikte oplossingen te zoeken, altijd in nauw overleg met de architect.”

“We zijn echte eilandmensen”

De boog kan niet altijd gespannen staan. Welke uitdagingen gaat Kelly aan eens ze haar tekensoftware heeft afgesloten? “Ik ben mama van een dochtertje van bijna drie jaar. Op zich is dat al een heel mooie uitdaging. Daarnaast probeer ik een paar uurtjes per week tijd te maken om te sporten: fitness, een beetje cardiotraining… Dat bezorgt me heel veel energie.”

“Maar ik haal mijn hart toch nog het meest op aan reizen. Mijn man en ik zijn beiden fervente reizigers en duikers. Onze favoriete bestemming? Overal waar we onze passies kunnen combineren. Twee bestemmingen schoten er voor ons wel bovenuit. Vijf jaar geleden zijn we met zijn tweeën een maand richting Thailand en Indonesië getrokken. De grootsteden zoals Jakarta en Bangkok zijn zeker aanraders, maar waar wij ons absoluut thuis voelen, zijn de eilanden. Als je met de ferryboot aankomt op Bali of Lombok, dat is voor ons écht het leven. We hopen later natuurlijk zoveel mogelijk mooie plaatsen op de wereld met ons dochtertje te kunnen delen.”