Van de zeven jaar dat constructive challenger Michiel deel uitmaakt van het edibo-team geeft hij al vijf jaar het beste van zichzelf als calculator-verkoper. Een job die veel verder gaat dan puur in de cijfers en berekeningen duiken. Waarom Michiel het liefst met de voeten stevig in de voorbereidende dossiers staat? Dat vertelt hij je graag zelf.   

De omgekeerde richting

“Ik ben eigenlijk afgestudeerd als architect, maar voelde al langer dat mijn toekomst meer in het praktische aspect van de bouw lag. Dus koos ik ervoor om me te richten op jobs in de projectleiding.”

“Een uitzendkantoor bracht me in contact met edibo, waar ik me als assistent-projectleider mocht bewijzen. Het eerste jaar leerde ik het bedrijf zowel op kantoor als op de werf kennen. Het was in die periode dat ik merkte dat de klik met het projectleidersleven toch ontbrak.”

“Niet veel later kreeg ik de vraag van het Hoofd Verkoop of ik interesse had om in de rol van calculator-verkoper te kruipen. Vijf jaar later ben ik nog altijd enorm blij met de kans die ik toen heb gegrepen. Misschien wel een beetje een atypische carrièrezet, want de meesten beginnen op de binnendienst en groeien erna door naar de werf. Maar voor mezelf bleek dit de juiste keuze.”

“De perfecte mix? Technisch onderbouwd én sociaal”

Als calculator-verkoper plakt Michiel een zo correct mogelijke prijs op de binnen te rijven bouwprojecten. Maar nog belangrijker: hij is ook degene die de juiste informatie voor zijn calculaties vergaart bij de klant én deze ook dient te overtuigen van de sterkte van zijn dossier.

“Maar net zoals we allesbehalve pure menselijke rekentoestellen zijn, zijn we ook geen pur sang verkopers. In onze job moet je technische knowhow kunnen koppelen aan sociale skills. Je moet de dossiers opbouwen én weten te sturen op basis van je eerder opgedane ervaringen. Op financiën alleen verkoop je geen bouwdossier.”

"Net zoals we allesbehalve pure menselijke rekentoestellen zijn, zijn we ook geen pur sang verkopers. In onze job moet je technische knowhow kunnen koppelen aan sociale skills."

“Mijn favoriete dossiers? Waar complexiteit het van prijs haalt”

Wat is het grote verschil met Michiels job vandaag en vijf jaar geleden? “Vooral het type projecten dat we vandaag realiseren. De complexe realisaties zijn anno 2023 duidelijk in overtal. Persoonlijk vind ik dat ook de meest challenging projecten om aan te werken. De prijs is niet de grote prioriteit én we krijgen de kans om aan de klant te tonen dat we intensief met hun dossier bezig zijn geweest om alle complexe uitdagingen te ontrafelen.”

“Flexibele planning maakt het extra aangenaam”

Hoe omschrijft Michiel tot slot de werksfeer bij edibo? “Een aangename werksfeer, zo ervaar ik het toch al de afgelopen acht jaar. Onlangs zijn we bijvoorbeeld nog met zijn allen op familiedag naar Brussel geweest, een heel fijn dagje.”

“Waar ik het persoonlijk zelf het meest van geniet als werknemer, is de flexibele planning die een goede balans mogelijk maakt tussen werk en privé. Dat is zeer aangenaam, zeker op momenten zoals deze, waarop ik vol in de verbouwingen thuis zit. Dat is tot vervelens toe een weekendactiviteit aan het worden (lacht), maar de vrijheid die we in onze planning krijgen, maakt mijn leven een stuk eenvoudiger.”

Ben jij de ontbrekende schakel in team calculatie-verkoop? Solliciteer meteen!

Momenteel zijn Michiel en zijn Belgische collega’s op zoek naar twee extra aanwinsten voor hun team. Naar professionals die de woorden technischsociaal en overtuigend perfect belichamen en daardoor de gewonnen projecten aan elkaar rijgen.

Interesse in een nieuwe challenge bij een next-level bouwbedrijf net over de grens? Check dan zeker onze vacature van calculator-verkoper in Lommel of in de regio Antwerpen-Waasland! Of solliciteer op een van onze andere vacatures dichter bij huis.